Produkty

Objavte nevídanú silu ricínového oleja

Ricínový olej je nám dobre známy už desiatky rokov. V minulosti sa využíval najmä ako preháňadlo pri tráviacich ťažkostiach. Dnes si však svoje uplatnenie našiel v skôr v kozmetike.
 
kytka

Jedovatá krása

 
Ricínový olej je získavaný lisovaním semien rastliny s názvom ricín obyčajný. Túto rastlinu môžete vidieť bežne aj v našich, slovenských záhradách, kde je pestovaná ako okrasná bylina. Aj keď samotný olej predstavuje veľmi cenný prostriedok, samotné semená sú prudko jedovaté. Niektoré zdroje dokonca uvádzajú, že ide o tak silný jed, že i niekoľko semien dokáže zabiť dospelého človeka.
 
Zázrak pre pokožku a vlasy
Ricínový olej sa dnes používa najmä v kozmetike. Má silné regeneračné vlastnosti, dokáže hojiť rany, ale taktiež staré jazvy a v neposlednom rade má výborné hydratačné schopnosti. Preto je využívaný ako súčasť krémov, rúžov, vlasových prípravkov, alebo pleťových masiek.
olej môžete požívať aj v jeho čistej forme. Ak si ho budete pravidelne vtierať do vlasov, už po krátkej dobe budú omnoho pevnejšie a zdravšie. Pomôže vám aj vtedy, keď vás trápia riedke vlasy. To isté platí aj o mihalniciach.

olej
 
Dajte zbohom bradaviciam
Tento olej dokáže odstraňovať aj drobné bradavice z pokožky. Stačí ho na ne pravidelne nanášať a už po niekoľkých dňoch začnú bradavice pomaly miznúť. Ak sa pre takýto zákrok rozhodnete, nie je na škodu najprv zájsť k dermatológovi. Sami totiž len ťažko určíte, či ide o nevinnú estetickú bradavicu, alebo vážnejší problém.
 
Uľaví od bolesti
Nahriaty olej, ktorý nanesiete na kúsok látky, dokáže zmierniť bolesti kĺbov. Takýto obklad vám pomôže aj pri menštruačných bolestiach, alebo migréne.
 
Pevné a krásne nechty
Ricínový olej môžete použiť aj pri starostlivosti o nechty. Ak ich máte extrémne slabé, lámavé, alebo ste absolvovali niekoľkonásobné lepenie umelých, či gélových nechtov, pravidelné vtieranie oleja vám zaručene pomôže.